Maak kennis met de Budgetmobiel

 

BIZ Brussel staat voor ‘BudgetInZicht Brussel’ en is een samenwerkingsverband tussen onder meer de Brusselse OCMW’s en CAW Brussel. Het omvat een gratis vormingsaanbod voor jongeren. Zo leren ze omgaan met een eigen budget, inzicht hebben in een gezinsbudget en verstandig consumeren. Hiervoor zijn diverse instrumenten uitgewerkt, zoals een budgetspel, het Poenkoekje, een bezoek aan de dienst schuldbemiddeling en het interactief pc-spel Paystation. Nieuw is de Budgetmobiel: een interactieve infostand rond thema’s zoals budget, alleen wonen, consumeren, energie en telecom. Deze kan worden aangevraagd door scholen en jongerenwerkingen om gebruikt te worden tijdens lessen en educatieve projecten.

Meer weten? Neem een kijkje op www.bizbrussel.be.

Budgetmobiel in actie
Fotograaf: Fabrice Debatty