Jeugdhulp.be: nieuwe site voor Vlaamse jeugdhulp

 

Jeugdhulp is in Vlaanderen in volle beweging. Sinds het decreet integrale jeugdhulp uit 2014 is de werking op het terrein fundamenteel anders. Na een eerste intersectoraal jaarverslag in het voorjaar, presenteren we nu een totaal vernieuwde www.jeugdhulp.be. Een eigen plek vol nieuws, info en verhalen uit de brede en boeiende wereld van jeugdhulp. Van de opvang van jonge vluchtelingen over pleegzorg tot het debat ‘wat na 18 jaar?’ Van verontrusting over crisishulp tot een positieve aanpak van jongeren met zorgen. Jeugdhulp is heel divers.

De site heeft een aantal vaste rubrieken, die regelmatig van een update worden voorzien. Zoals de rubriek van interview van de maand. Deze maand komt Evelyn Huys aan het woord. Ze leidt het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) In Brugge en vertelt over wat zo’n CKG kan betekenen in het leven van jonge kinderen. In het cijfer van de maand staan we deze maand stil bij de consultfunctie van de ondersteuningscentra voor jeugdzorg (OCJ). De vernieuwde site laat toe om verder te klikken naar alle mogelijke info over de Vlaamse jeugdhulp en wordt de komende maanden nog verder uitgebouwd en uitgebreid.